Nike съди артисти заради „ Обувките на Дявола ”

Рапърът Лил Нас Екс не е страна по делото

Мистика
15:23 - 30 Март 2021
3421
Nike съди артисти заради „Обувките на Дявола”

Световният производител на спортни стоки Nike съди нюйоркския арт колектив MSCHF, който превърна класически модел маратонки от 97-а в сатанисткото произведение „Обувките на Дявола”.

От спортната компания обвиняват MSCHF в нарушение злепоставящо търговската марка. Артоколектива създаде 666 чифта от адски модел, които бяха продадени за няколко часа този понеделник.

В своята жалба Nike поиска от съда да се разпореди MSCHF никога повече да не произвежда неоторизирано още чифтове от Обувките на Дявола.  

Потребители заплашиха в социалните мрежи да бойкотират световната марка заради възбуденото дело.

Рапърът Лил Нас Екс, който стана „рекламно лице” на адския чифт не е страна по делото.

„Обувките на Дявола” може да причинят объркване и да свържат продуктите на MSCHF с продуктите на Nike, се казва още в жалбата на световния спортен гигант пред съда. Компанията е претърпяла значителни морални щети, заради погрешно създаденото впечатление, че Nike проповядва сатанизъм.

Скандалът започна преди дни, след като рапърът Лил Нас Екс сподели новия си видео клип, в който играе демон, слиза в Ада, където се оставя Дяволът да го язди.

Обувките, които носи изпълнителят са модел на Nike от 97-а, на който артистите от MSCHF добавиха пентаграм, обърнат кръст и капки истинска човешка кръв