Ники Минаж арестувана заради марихуана в багажа

41-годишната певица била принудена да отмени концерта си в Манчестър

Топ
09:19 - 26 Май 2024
7337
Ники Минаж арестувана заради марихуана в багажа

Американската рапърка Ники Минаж снощи заяви, че полицията в Нидерландия е открила марихуана в багажа ѝ, докато тя се е подготвяла да напусне страната за следващия си концерт.

Минаж написа в "Екс", че била спряна на летището в Амстердам, когато се канела да се качи на самолет за концерт в Манчестър, Англия. Полицаите ѝ казали, че са открили марихуана в куфарите ѝ и че субстанцията ще трябва да бъде претеглена.

Концертът на рапърката беше отложен и компанията организатор "Лайв Нейшън" (Live Nation) заяви, че събитието ще бъде пренасрочено и билетите ще бъдат уважени.

"Въпреки усилията на Ники да проучи всички възможни пътища за осъществяване на днешното шоу, събитията от днес направиха това невъзможно", се казва в изявлението на промоутъра. "Дълбоко сме разочаровани от причиненото неудобство".

Канабисът е нелегален в Нидерландия, но употребата му за развлечение се толерира.

Роберт ван Капел, говорител на нидерландската военна полиция, заяви, че 41-годишна американка е била арестувана за износ на "меки наркотици". Той не идентифицира жената и не уточни вида на въпросните наркотици.

Минаж, която е на 41 години, написа в "Екс", че според нея полицията просто е искала да я накара да закъснее за концерта си в Манчестър. "Казах ви, че е за да се опитат да ме накарат да закъснея, за да могат да напишат негативни истории. Ревността е болест. Останалото го знаете", заяви рапърката.

Междувременно в своя актуализирана информация нидерландската полиция каза, че е освободила "заподозряната и тя вече може да продължи напред".

Силите на реда добавиха, че жената ще трябва да "плати глоба", размерът на която ще бъде определен от прокуратурата.