Никола Минчев става премиер при нов мандат на "Промяната"?

Асен Василев разкри, че отношенията с Радев са се превърнали в просто формални

Политика
13:17 - 23 Юни 2022
6784
Никола Минчев става премиер при нов мандат на "Промяната"?

Допускам Кирил Петков да не е номинация за премиер, но се съмнявам". Това заяви в интервю за "Дневник" вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев. Добави, че за поста има много кандидатури, сред които е тази на доскорошния председател на парламента Никола Минчев.

След като вотът за недоверие на правителството вчера бе успешен, предстои конституционната процедура отново да бъде задвижена и президентът Румен Радев да започне с връчването на мандати, като първият ще бъде даден на "Продължаваме промяната". Петков вече заяви, че партията победител от последните парламентарни избори ще предложи правителство в сходен на настоящия състав.

Василев коментира, че за гласуването на бъдещото предложение се разчита на свободните депутати в парламента, а разговорите се водят от групата на "Продължаваме промяната".

Василев коментира, че в българската политика върви разлом, който е от полза за обществото, тъй като дава възможност на гражданите да заявят страна - дали да изберат квазиевропейското с ориенталски привкус или да водят нормален живот.

"Започнаха да се наслагват проблеми, свързани с борбата с корупцията. Когато стигнахме до искане за непрозрачното разходване на публичен ресурс, това беше червена линия за нас", посочи той.

По думите му в парламентарната група на "Има такъв народ" има хора, които искат да се борят с модела "Борисов", а въпросът се свежда до това колко тези хора могат да действат самостоятелно или "служат на Слави и Тошко".

По повод отношенията на правителството с президента Румен Радев, в които напоследък се забелязва напрежение, Василев ги окачестви като институционални.