Николай Банев намери 2 милиона, за да спаси къщата си

Крими
20:12 - 22 Април 2019
12696
Николай Банев намери 2 милиона, за да спаси къщата си

Търгът за продажбата на къщата, ползвана от олигарсите Николай и Евгения Баневи, изненадващо отпадна. Това е решение на частния съдебен изпълнител, а не на съда, съобщи Би Ти Ви във вечерната си емисия новини в понеделник.

Причината – длъжникът – фирмата „Партнерс комерс”, е заявил, че е готов да изплати цялата сума по изпълнителното дело в размер на 2 милиона лева. Управител на фирмата е именно Николай Банев.

Къщата на Баневи беше обявена за публична продан преди месец и огледите започнаха в началото на април. Имотът се простира на 3000 квадратни метра, има хеликоптерна площадка и двор. Цената, която се иска за палата, е 5,7 милиона лева. С тях трябваше да бъдат покрити задължение на скандалното семейство към държавата и техни различни контрагенти. Фамилията настоява, че реалната цена на одиозният имот е поне двойно по-висока.
Според източник на Lupa.bg Баневи са инвестирали над 20 милиона лева в къщата. Произходът на тези средства е известен на всички - източване на приватизираните предприятия, невнасяне на осигуровки на служители, данъчни врътки...

Баневи в съдебната зала

До понеделник, 22 април, не е имало желаещи да се явят на търга в Софийския районен съд. Срокът, даден на фирмата „Партнерс комерс”, за да осигури сумата от 2 милиона лева, е точно един месец. Ще има и насрочена нова дата за публична продан през май. Остава загадка кой ще преведе сумата. Николай и Евгения Баневи от 2 месеца са арестувани.

Имението на Баневи в квартал "Бояна" стъписва с лукса си