Николай Денков: Българският футбол върви надолу

БФС носи отговорност за това състояние, убеден е премиерът

Спорт
16:27 - 14 Ноември 2023
2262
Николай Денков: Българският футбол върви надолу

Министър-председателят на България Николай Денков коментира решението евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември да се завърне на Националния стадион "Васил Левски", но при закрити врата.

"До тази ситуация се стигна, защото българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е БФС да си даде сметка, че той носи отговорност за това. Нещо трябва да се промени. Държавата няма права да се меси във федерации, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна", заяви Денков.

По-рано днес стана ясно, че след поредица от обрати и спекулации относно мястото на провеждане на срещата, тя в крайна сметка ще остане в София, но без публика заради очакваните протести срещу сегашното ръководство на БФС.

Премиерът съобщи, че утре МВР ще съобщи какви мерки ще предприеме за опазване на обществения ред по време на срещата, която е насрочена за 19:00 часа наше време.

По-рано през деня Унгарската футболна федерация изпревари БФС, като обяви, че мачът, който първоначално бе насрочен за "Васил Левски", ще остане там, но при променен час и без публика - от 19:00 часа вместо 21:45 часа.