Само в Lupa.bg: БФС на колене, мачът се връща в София!

Секретарките на родната централа не спират да звънят в УЕФА

Спорт
11:45 - 14 Ноември 2023
6455
Само в Lupa.bg: БФС на колене, мачът се връща в София!

Времето продължава да притиска БФС със страшна сила. Родната централа все още не е дала отговор на УЕФА къде ще се играе европейската квалификация с Унгария в четвъртък. Срещата трябваше да се състои в София на стадион "Васил Левски" от 21:45 часа, но беше взето безпрецедентно решение тя да бъде преместена на "Колежа" в Пловдив от 19:00. Да, но нещата бързо се промениха и ситуацията е патова.

Последният вариант беше за "Арена Арда" в Кърджали, но има пречки, които не позволяват това да се осъществи. Вчера цял ден секретарките в БФС и служителите от международния отдел са се побъркали да звънят до централата на УЕФА, за да бистрят ситуацията и да молят за съдействие. Една от пречките е, че стадионът в Родопите е с три звезди, а изискването двубой от такъв ранг да се играе на минимум четиризвезден. Друг проблем е отстоянието на Кърджали от летище София, където е заявен полетът на "маджарите" - а то е да е на максимум 90 км. Разбира се, може да бъде променен маршрутът, тъй като унгарците са с чартър, но това променя и цялата им логистика.

Също така, хиляди фенове от Унгария не знаят какво да правят, тъй като имат предварително резервирани хотели и полети с различни компании, което ще доведе допълнително до проблеми. Привърженици на унгарците са изявили желание дори да се включат в протеста на българските фенове, научи Lupa.bg.

Протест ще има, колкото и да не им се иска в БФС и колкото и Борислав Михайлов да твърди, че не се притеснява. Lupa.bg получи вътрешна информация, че президентът на БФС е сгафил и в отношенията си с фамилия Домусчиеви, които са собственици на Лудогорец и това е причината изобщо да не се споменава опцията "Хювефарма арена" в Разград, където националният отбор изигра няколко мача от квалификациите за Евро 2024.

Към днешна дата нещата отиват към връщане на националния стадион в столицата, като се очаква това да бъде оповестено до часове, тъй като и унгарците са в шах. Те се подготвят за сблъсък с нашите "лъвове" в Пловдив, но...

Прокрадва се и възможността България - Унгария да се играе пред публика, след като от страх БФС обяви, че този двубой ще се играе пред празни трибуни, въпреки че нямаме наказание от УЕФА!

Борислав Михайлов и сие заплашиха за големи санкции от европейската централа, ако се случи така, че този мач не се състои, но такава опасност няма! Най-много да има служебна загуба с 0:3, но не и изваждане от аналите на УЕФА и санкции за клубните ни отбори. Наказания ще има за Михайлов, Костадинов, Гонзо и компания.