Николай Радулов пред Lupa.bg: Доброволческите отряди ще провокират гражданска война

С подобни формирования фашистка Германия е гонила евреите, припомни бившият главсек

У нас
17:00 - 03 Декември 2019
3109
Николай Радулов пред Lupa.bg: Доброволческите отряди ще провокират гражданска война

Не трябва ВМРО да създават доброволчески отряди, с които да се бори ромската престъпност. Европа ще настръхне от тази идея.  За това предупреди пред Lupa.bg проф. Николай Радулов, експерт по национална и международна сигурност и бивш главен секретар на МВР.

"Освен това не е изключено мургавите ни събратя да формират контраотряди. Създадат ли се те, може да се стигне до гражданска война на етническа основа. Подобни формирования е имало във фашистка Германия. С тях са гонили евреите”, припомни бившият главсек.

Той заклейми идеята „доброволците” да могат да арестуват. „Прекалено станаха институциите, които искат да го правят. Национална служба за охрана първа поиска това, както и сама да си разследва автокатастрофите. След това КПКОНПИ получи право да арестува. ТОЛ полицията също има такива амбиции. Дайте всички да можем да арестуваме, както е било в Дивия Запад! Освен безредие и дискриминация на расова основа, нищо друго няма да се получи от тези отряди”, категоричен е проф. Радулов.

По думите му, подобни предложения са подготовка за предстоящите избори. „На Патриотите им трябва враг, а такъв виждат в лицето на ромите. Те са най-удобни”, смята експертът.