Николо Фаджоли проплака: Дължах €3 млн., щяха да ми счупят краката!

Започнах да залагам за забавление, призна футболистът на Юве

Спорт
12:59 - 18 Октомври 2023
3559
Николо Фаджоли проплака: Дължах €3 млн., щяха да ми счупят краката!

Първият наказан футболист в аферата със залози в Италия Николо Фаджоли се е оправдал, че е натрупал дълг от 3 млн. евро и е получил заплаха, че краката му ще бъдат счупени. Това се е случило по време на разпитите пред италианската прокуратура. Играчът на Ювентус получи наказание от 7 месеца, в които не може да играе футбол.

Според италианските медии той е признал престъплението и е оказал пълно съдействие на властите, като е изразил желанието си да се излекува от пристрастяването си към хазарта.

Той е разкрил пред прокурорите, че е започнал да залага за забавление и да „си запълни свободното време“, но след това се е пристрастил и е бил обсебен.

До септември 2022 г. той вече е натрупал дълг от 250 000 евро и нещата стават стават необратими... Започва да залага на футбол (оправдава се, че никога не е залагал на Ювентус и Кремонезе), но дългът достига три милиона евро, сериозен проблем, като се има предвид, че печели около 1 милион евро годишно с фланелката на "старата госпожа".

С нарастването на дълга пристигнали и заплахи за здравето на футболиста: "Ще ти счупим краката!"

Фаджоли е вземал пари и от съотборници, като дължал около 40 000 евро на Гати и Драгушин, като ги е излъгал, че са за бижута, но с парите е взел скъпи часовници и ги е предоставил като обезпечение на дълга.

Той разкрива и какво се е случило след мача Сасуоло и Ювентус: „Веднага щом напуснах терена, започнах да плача пред камерите, мислех си за проблемите си с хазартния дълг“.