Нима сме длъжни да харесваме нарциса Стефан Илчев?!

Певецът-имитатор се фръцна на България, че не е сред любимците й. Тръгва си обиден, щял да гради световна кариера в Италия

Ексклузивно
18:55 - 17 Юли 2022, Обновена на: 19:24 - 17 Юли 2022
24949
Нима сме длъжни да харесваме нарциса Стефан Илчев?!

Певецът Стефан Илчев, който няма нито един хит, а постигна популярност, имитирайки Лили Иванова и други звезди, но очевидно имащ претенциите да е мегазвезда, обяви, че напуска България, при това обиден. В емоционално интервю пред друга нежна душа - Мариян Станков "Мон Дьо" по Нова ТВ, той обяви, че отива в Италия, защото тук "няма смисъл да твори". Според него, музиката в България се е "превърнала в нещо като нищо" и не била изкуство. Е, неговите имитации в задимени локали и пошли риалитита явно са друга бира и трябва да минават за невиждано изкуство!

"Дори да получа награда, едва ли бих се зарадвал", призна изпълнителя, който придоби национална слава покрай участието си във формата "Като две капки вода". Преди това той бе популярен като имитаторът на Лили Иванова - преоблечен като нея изпълняваше хитовете й, а по-късно веселеше туристите в бургаските пиано барове. Явно обаче иска нещо повече от това и смята, че публиката е длъжна да пада в краката му и да харесва всяка нота, която изпее! Но какво да направим, като на Нейно Величество Публиката просто не й пука за това славейче?! Да ни задължат с квоти да го слушаме ли?! 

Стефан Илчев, нелепо гримиран като мъжка кукла. Певецът никога не е коментирал сексуалната си ориентация

"Всеки тук се прави на певец, а на талантливите не се обръща внимание. Телевизиите се борят за рейтинг, но не си дават сметка, че и възпитават. Интернет е станал заместител на книгата и учебника. Стойностното изкуство е извън медиите", каза още певецът.

По принцип, това е така, но е нелепо точно той да се представя за борец срещу пошостта. Та нали и Илчев е представител на този тип "знаменитости", известни с това, че са известни! Може ли някой да се сети за една-единствена негова песен?! Нещо да е написал, съчинил, сътворил? С какво е прочут, нека проверим: ами с това, че от 15 години имитира Лили Иванова; няма достойнството да признае публично хомосексуалната си ориентация, а от години дрънка бабини деветини как търси "голямата любов"; беше дебаланко, а отслабна, биейки си инжекции в шкембето; въргаляше се из разни риалити шоута, а едно от тях дори спечели. Това е! Бзспорно има качества на имитатор - като Стефан Минчев-Пилето, Звезделин Минков и Шкумбата. Публиката го е оценила точно толкова, колкото заслужава.

"Странно - една песен е хит в чужбина, у нас - не. Не искам да пробивам на място, на което не съм желан. Ще пробвам там, където ме харесват", проплака видимо отслабналият Илчев. Ами да, това е принципно добро решение, но силно се съмняваме, че на някого му пука за великия Стефан Илчев!

"От 15 години създавам авторска музика и все още ме пишат, че съм млад певец и автор, а съм на 40 г. Трябва ли да стана на 70 г., за да имам концерт?", пита риторично Илчев. Това наистина е доста странна логика - всеки може да има концерт, стига публиката да го харесва и да си купува билети за него. Справка - Кичка и Панайот. Е, авторската музика на Илчев не е позната, но надали ако е била на нивото на творчеството на Митко Щерев, Тончо Русев, Морис Аладжем, Зорница Попова или дори Вида Пиронкова и Миро от "Каризма" щеше да остане световнонеизвестна... Проблемът тук явно е творчески, а не личностен - истинските талантите рядко остават незабелязани.

Неотдавна Стефан Илчев разкри, че прапрадядо му е италианец. Затова и възнамерявал да се устрои там. "Заминавам за Италия да опитам. Започнах работа с италиански композитори и това много ме вълнува. Не можете да си представите какво е чувството да чуете акорди от пиано в 1 през нощта и някой да ви каже: "Ето това си ти!", сподели още неразбраният гений.

Съмняваме се, че този нарцис ще липсва на някого. Честно казано, мислихме, че отдавна е заминал... Убедени сме, че и в Италия надали постигне нещо по-различно от това да имитира звезди. Само че този път не Лили Иванова, а Рита Павоне или Ерос Рамацоти...