Нинова: Да сме зле?! По-добре сме от Испания и Италия

Има пари за изборите, оставихме 1,5 млрд. лв. излишък  

Новини
08:36 - 31 Август 2022
3706
Нинова: Да сме зле?! По-добре сме от Испания и Италия

Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите, заяви лидерката на БСП и бивш вицепремиер и икономически министър в кабинета "Петков" Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. Според нея няма други непредвидени разходи до края на годината.

В края на мандата България е на първо място в ЕС по промишлено производство и на четвърто място по растеж на брутния вътрешен продукт, по-добре сме от Италия, Испания и други европейски държави, обясни тя. Предлагаме политиката, която водихме досега, да продължи, каза Нинова.

Продължаваме да искаме да се водят преговори, ако се предложат по-ниска цена и гарантирани доставки, сме "за" руски газ, заяви още лидерката на БСП. 

По думите й по темата за газа служебният премиер не е убедителен и има противоречива информация и "явно не се гледа сериозно на този въпрос в служебния кабинет".

Не е рисково да водим преговори с Русия, миналата седмица Макрон води диалози, даде пример Нинова. 

Продължаваме да искаме да се водят преговори с "Газпром" и ако се стигне по-ниска цена и гарантирани доставки - да, искаме да се купува газ от "Газпром". Големи европейски държави продължават да получават газ от "Газпром".

Лидерката на БСП коментира и предствоящите избори, като заяви, че ще работи с удоволствие за Благоевград, където е водач на листите, защото обича хората и познавам всяко кътче там.