Нинова хапе: В цял свят има инфлация, само Борисов ще я спре в България

Има ли някой, който да вярва на този човек, пита соцлидерката

Политика
16:20 - 25 Юни 2022
3235
Нинова хапе: В цял свят има инфлация, само Борисов ще я спре в България

Вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова отправи остри критики към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя написа във фесбук, че бившият премиер е „готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си”.

„Казал днес, че ако той е на власт, няма да има повишаване на цените. Инфлацията не била привнесена, защото поскъпнали стоки, произведени в България”, коментира тя негово изказване от по-рано днес.

„Има ли някой, който да вярва на този човек? Представители на ГЕРБ, които разбират от икономика, слушат тези глупости и ръкопляскат. Поне заради собственото си достойнство му направете един кратък курс. Кажете му, че български стоки се произвеждат с вносни енергоносители. Че това са борсови стоки”, обяснява министърът на икономиката.

„Обяснете му, че ако не е разбрал, има война и цените на световните пазари скочиха. В цял свят инфлация, само Борисов ще я спре в България. Може даже да сподели челен опит и в чужбина на колегите си от ЕНП, които също закъсаха с цените”, иронична е Корнелия Нинова.

„Той наистина ли мисли народа ни за толкова наивен? Явно връщането му във властта и избягване на правосъдие за него е на всяка цена, дори и на тази да лъже и манипулира. Инфлация има и тя се бори с конкретни мерки, а не с говорене на небивалици от сутрин до вечер”, категорична е вицепремиерката.