Нинова изплака: Искат да ме спрат да се кандидатирам за председател

Кирил Добрев и Георги Гергов опитали да съсипят БПС, а президентът доунищожил партията, ожали се соцлидерката в оставка

Новини
17:49 - 19 Юни 2024
5283
Нинова изплака: Искат да ме спрат да се кандидатирам за председател

Корнелия Нинова обяви, че няма да оттегли оставката си като председател на БСП, но намекна, че може да се кандидатира отново за поста на конгреса на партията през есента.

Нинова обаче уточни, че в момента хора от БСП опитват да използват точки от устава, за да не ѝ позволят да се кандидатира за председател.

Искат да ме елиминират служебно, но аз искам да кажа на всички членове на партията да направят така, че прекия избор да не пада. На този етап

не съм взела решение да се кандидатирам,

но всичко зависи от това как ще се развият нещата в партията през следващите месеци до септември-октомври и дали ще ме номинират за председател, каза в "Лице в лице" Нинова.

Сега обаче няма да си оттегля оставката, защото един път вече го направих. Тогава не издържах да гледам как късат БСП парче по парче, но ме убедиха да си оттгегля оставката и след като го направих, ми се подиграваха, добави по бТВ тя.

Според Нинова няколко групи социалисти, в които са Кирил Добрев и Георги Гергов, са опитали да съсипят БПС, а президентът Румен Радев е доунищожил партията.