Нинова кресна: Това е правителство на дълбоката държава, Алексей го е договорил

Шефката на БСП "поздрави" ПП-ДБ за изпирането на Бойко Борисов - само това свършила коалицията

Общество
09:56 - 01 Септември 2023
2764
Нинова кресна: Това е правителство на дълбоката държава, Алексей го е договорил

Не европейското бъдеще на България, а единствено перспективата, че няма да носите отговорност за стореното в миналото, ви движи сглобката напред. Това е правителство на задкулисието. Това е правителство на дълбоката държава. И днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов го призна публично - пред залата - че ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната-Демократична България и Алексей Петров (убит на 16 август - б.р.) са го договорили. 

Трактовката за казаното от Борисов сутринта, че и по негова информация бащата на съпредседателя на ПП Кирил Петков - Петко Петков е бил близък с Трактора, е на шефката на БСП Корнелия Нинова. 

В декларация от трибуната червеният дукс нахока кабинета по всички параграфи - за енергийните договори, сключени от служебното правителство на Румен Радев, за прекратяването на концесията на "Лукойл" в Росенец, за незнанието какво се случва с мините в страната. "Че сте внесли и законопроект за либерализация на битовите потребители, без да имате никакво понятие що е то енергийна бедност", продължи Нинова. 

Оттам тя отправи критика и конкретно към начина, по който се движи икономиката. Не хареса и проектите за промени в здравеопазването, а още по-малко социалната политика. "Искате да купите 1,3 милиона доза ваксини срещу ковид. Къде е тоя ковид?!", недоумява Нинова. 

Разбира се, от трибуната тя пусна и опорките за българския език в образователната сфера и махането на наши и европейски автори от програмата на учениците. Шефката на БСП предупреди още, че пак идва невиждана инфлация, а на този фон до днес МС е трябвало до днес да определи размера на новата минимална заплата. "Денков?!", обърна се Нинова към премиера, който също е в НС. Тъкмо вчера от кабинета обявиха 933 лева за минимума надница  на месец. 

Нямало по думите на Нинова и съдебна реформа. "Мигранти влизат отвсякъде, хората взеха правосъдието в свои ръце и пребиват смятания за виновен. Единственият резултат е препирането на Бойко Борисов", ядосана е шефката на БСП. 

Но изненада повечето си колеги в НС с мнение, че органът "служебен кабинет" не бива да се маха от конституцията при поправките на основния закон.