Нинова обещава: "Не издигаме Първанов за президент". А Радев ?

Шефката на БСП заподозря манипулатори в червените редици, които искали да предизвикат конфликт

Политика
13:35 - 22 Май 2021
3508
Нинова обещава: "Не издигаме Първанов за президент". А Радев?

Шефката на БСП Корнелия Нинова увери избирателите от фейсбук постинг, че няма намерение да издига Георги Първанов за нов мандат на "Дондуков" 2. Социалисти заподозряха през седмицата, че широката лява коалиция, замислена от Нинова, цели именно това.

Вчера БСП подписа договор за общо участие в изборите с АБВ, чийто основател и идеолог е именно бившият президент. Както Lupa.bg писа, разговорите между лидера на азбукарите Румен Петков и "Позитано" 20 са започнали още преди 2-3 седмици. Паралелно с това част от пловдивската организация на бесепарите организира представянето на книгата на Първанов в Града под тепетата. 

"Лъжа е, че “БСП за България” ще издига Първанов за президент Ако си мислите, че и тази кампания за избор на народни представители ще превърнете в измислен конфликт БСП - президент, много се лъжете", уверява днес Нинова. 

Тя нарече авторите на опасението в червените редици "манипулатори, които не спят и предлагат второ издание на един и същи сериал". 

"Уж случайно някой споменал, че новата голяма коалиция вляво “май” ще издигне Георги Първанов за президент. И в студията се хвърлиха едни анализатори, едни коментатори да философстват по темата. Дори след като обявих, че това е лъжа и манипулация, те продължават да го коментират, че дори и да искат официално опровержение от Позитано. Опровержението е дадено още вчера. И ако си мислите, че и тази кампания за избор на народни представители ще превърнете в измислен конфликт БСП - президент, много се лъжете", обяви Нинова. Но нито веднъж не спомена името на Румен Радев като сигурен кандидат на "Позитано" за втори мандат начело на президентската институция. 

Припомняме, БСП на изричен пленум гласно даде подкрепата си за Радев, но въпреки това започна стандартната процедура за събиране на номинации от първичните организации и конференциите на областните и градските съвети.