Нинова пак агитира с мирна заигравка

Актуални новини
14:41 - 21 Март 2023
2084
Нинова пак агитира с мирна заигравка

Шефката на БСП Корнелия Нинова е в Кюстендил за първа пролет и пред симпатизанти на Столетницата там обърна внимание и върху необходимата подкрепа към българската икономика и родното производство: „Трябва да осигурим продоволствието на българския народ - храната и водата.

Предстои ни много работа, трябва да възстановим “Напоителни системи“ и поливното земеделие, да изравним субсидиите на европейските земеделци с нашите. Нужно е да се преразпределят вътрешните субсидии, не само за зърнопроизводство, но и за плодове и зеленчуци, мляко и месо“, обясни тя и допълни, че БСП също настоява болниците да не са търговски дружества, както и да има един учебник за един клас по един предмет.

Лидерът на социалистите очерта кои са трите акцента на БСП в тази кампания - мир, доходите и борбата с инфлацията, както и семейството и децата. Тя припомни категоричната им позиция против въвличането на България във военния конфликт, както и за прекратяване на военните действия.

Пред всички присъстващи Нинова заяви: „Амбицирани сме да довършим докрай тази програма, разчитаме на подкрепата на повече хора“, призова председателката на БСП.