Нинова потвърди: Болният Стоилов е бил на 2 масови червени събития

Засегнат ли е и парламентът?

Топ
13:38 - 21 Юни 2020
4174
Нинова потвърди: Болният Стоилов е бил на 2 масови червени събития

Членът на Националния съвет Янаки Стоилов е с потвърден положителен резултат за COVID-19. Той е участвал в две масови партийни мероприятия- пленум на Националния съвет на Позитано 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени. Националният и Градският съвет организират тестване в понеделник от 8.30 часа на ул. ”Леге” 10 в Градския съвет и в 9.30 на ул. ”Позитано” 20 - централата на партията.

Това написа шефката на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа фейсбук - 5 дни, след като Стоилов е вдигнал висока температура, особено характерна за вирусна инфекция. Тя не дава подробности какъв е общият брой на всички контактни лица. 

Факт е обаче, че членовете на пленума са около 180, а на Градския съвет - около 100. Отделно, ако Стоилов е бил в пряк контакт с Нинова или някой друг от депутатите, това означава, че и част от парламента може да е засегнат от коронавируса. 

Трима депутати досега преболедуваха инфекцията - д-р Хасан Адемов от ДПС, д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ и нейна колежка.