Нинова прати на Гешев въпросите си за водната криза в Перник

Има ли образувани досъдебни производства за безводието?, пита лидерката на социалистите

Политика
19:23 - 06 Януари 2020
3406
Нинова прати на Гешев въпросите си за водната криза в Перник

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова изпрати писмено въпросите си за водната криза на главния прокурор Иван Гешев, след като той отказа да се срещне с нея. 

Корнелия Нинова разкри, че въпросите са три: "Има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза. Ако има такива, срещу кои лица са те и по кой член от Наказателния кодекс и води ли се разследване по договора за ремонт на стената на язовир "Студена" на стойност 32 милиона лева. Държим да получим отговор и отново се ангажирах пред перничани, че ще ги информирам за това, след като получим информация. Ние сме избрани от тези хора, ние ги представляваме и когато те ни упълномощават да свършим някаква работа, искаме да я свършим. Щях да поставя на главния прокурор и още един въпрос - този за вноса, преработката и изгарянето на боклуци в България".

По-рано днес Гешев обяви мотивите си за отказа си да се срещне с Нинова: "Прокуратурата няма да позволи да бъде използвана за политически цели и в нарушение на нейните регламентирани правомощия".