Нинова за комисията за службите: Загубата на ПП-ДБ и ГЕРБ на мнозинство взриви нещата

Бойко Рашков гласува неграмотния законопроект на МС, прояви достойнство, заяви соцлидерката

Новини
16:18 - 24 Януари 2024
2342
Нинова за комисията за службите: Загубата на ПП-ДБ и ГЕРБ на мнозинство взриви нещата

Решението на управляващите да променят правилника за работа на НС и да изхвърлят "Възраждане" от ръководството на комисията за контрол на службите провокира гневна реакция и от лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Тя обясни, че е била член на комисията от началото й. И отхвърли твърденията за пропуснати заседания - всяка седмица е провеждано такова. Било смехотворно да се твърди, че председателят й определя приоритетите на работата в нея. А за обвиненията, че "Възраждане" са русофили, тя напомни, че мнозинството е знаело това още като е гласувало правилника първоначално. Смехотворно било и твърдението, че председателят има повече информация от членовете също било смехотворно - всички имат достъп до документите и четат едни и същи доклади.

"Истинската причина е разцеплението в ПП-ДБ и достойнството на Бойко Рашков. На последното заседание ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС загубиха мнозинството в комисията, защото Рашков гласува против безумията, внесени в комисията като законопроект. Опозицията, плюс Бойко Рашков отхвърли законопроекта на МС, който бе неграмотен", обяви соцлидерката. След като управляващите загубили мнозинството, решили да променят и съдържанието на комисията - членовете вече не са на партиен принцип по двама, а като другите комисии - на паритет, за да си гарантират мнозинството.

На последното заседание взехме правилното решение в името на България и това взриви ситуацията, каза още тя.

Снимка: Агнес Методиева