Носи ли правнучката на Ванга дарбата на ясновидката?

Осиновената дъщеря на пророчицата продължава да живее скромно в Петрич и не иска да пише книга и да разказва за живота си с Ванга

Едно време
17:30 - 09 Януари 2024
8830
Носи ли правнучката на Ванга дарбата на ясновидката?

„Никога не съм искала дарбата на прабаба ми Ванга. Не съм я и имала. Способностите не се предават по род или по кръв, а са от Господ. Освен това животът на баба ми никак не е бил лесен. Да си свързан с болките и мъките на толкова хора и те да са всеки ден пред дома ти... Това е живот, отдаден на хората. Защото рядко някой е идвал за хубаво при баба Ванга“. 

Това казва правнучката на пророчицата от Рупите Кристина Граховска. Момичето е внучка на единствената дъщеря на Ванга – Венета Гущерова, която феноменът осиновява на младини. 

„Баба ми Венета също е много интересна жена, но и тя не иска да говори, защото много се измисля по темата за Ванга. Ние сме постоянно заедно и непрекъснато си разказваме истории. Целият ни род сме много вярващи, набожни. Това, което се пише за Ванга, много малко е истина. Небивалици изписват постоянно и затова сме решили да не говорим в публичното пространство“, казва още Кристина. 

Венета е била осиновена от ясновидката и нейния съпруг Димитър, когато била само на 2 години и половина. В едно от редките си интервюта тя споделя, че Ванга е била като всички останали майки – карала ѝ се, но и я обичала,и се е грижила много за нея. 

„Аз съм дошла на две години и половина в нейния дом. Когато сутрин ставах, закуската ми беше готова и дрехата ми беше изгладена. Гушкахме се, тя ме обичаше, галеше ме“, спомня си Венета пред медиите. 

Днес дъщерята на ясновидката продължава да живее скромно в Петрич и да се радва на многолюдното си семейство. Тя не иска да пише книга и да разказва за живота си с Ванга, защото много се е спекулирало с всичко около нея. 

„Пишат се нейни приятели, а майка си замина от този свят с тъга от такива като тях. До последно носеше спомена как се подиграваха на способностите ѝ“, признава още дъщерята на пророчицата, пише "Ретро".