Нотингам или Хъдърсфийлд - кой ще играе във Висшата лига?

Двата тима достигнаха до финала в Чемпиъншип

Спорт
11:25 - 18 Май 2022
1288
Нотингам или Хъдърсфийлд - кой ще играе във Висшата лига?

Нотингам Форест отстрани Шефилд Юнайтед с общ резултат 6:5 след продължения и дузпи в плейофите на Чемпиъншип за влизане във Висшата лига. Тимът ще се изправи срещу Хъдърсфийлд на 29 май на „Уембли“ в Лондон в спор за място елита.

След 90 минути и продълженията резултатът бе 2:1 за гостите от Шефилд, а тъй като първият мач бе приключил с успех 2:1 за Нотингам, се стигна до общото 3:3 и изпълнението на дузпи, при които домакините надделяха с 3:2.

Бренън Джонсън откри за 1:0 за Нотингам в 19-ата минута, а в 47-ата Морган Гибс-Уайт изравни. Джак Флек вкара за 2:1 за гостите в 75-ата минута. При дузпите домакините реализираха три пъти срещу две точни дузпи за футболистите на Шефилд Юнайтед и така Нотингам Форест се класира напред.

След края на мача фенове на домакините нахлуха на терена, а на разпространени в социалните мрежи видеозаписи се вижда как привърженик на Нотингам блъска капитана на Шефилд Били Шарп. Мениджърът на Шефилд Юнайтед описа инцидента като нападение и призова за санкции срещу извършителя. От лагера на Нотингам Форест обявиха, че ще сътрудничат на властите за откриване на виновника, който ще получи доживотна забрана да посещава мачове на клуба.

Двукратният европейски шампион Нотингам за последно участва във Висшата лига през 1999 година. Хъдърсфийлд пък игра в елита между 2017-а и 2019-а, след като бе пропуснал предишните 45 години.