Нов инцидент с влак –цистерни дерайлираха край Русе

Топ
07:04 - 12 Август 2024
1375
Нов инцидент с влак –цистерни дерайлираха край Русе

За инцидент с товарен влак между Образцов Чифлик и Ветово край Руе съобщи БДЖ на страницата си. Заради произшествието, случило се в неделя следобед, временно беше преустановено движението между двете гари.

Пътниците се транспортират с автобус. Според bTV четири вагона – празни цистерни, са излезли от железопътните релси. Няма данни за пострадали хора. Информацията бе потвърдена пред БТА от изпълнителния директор на „Булмаркет“ Светослав Първанов. Именно това е фирмата собственик на композицията. „Първоначалният анализ показва, че композицията се е движела с допустима за участъка скорост, а локомотивът и цистерните са били в пълна техническа изправност. Причините за възникналото дерайлиране са в процес на изясняване. В момента цистерните блокират отсечката и ще отнеме време да бъдат вдигнати и отстранени", добави той. 

Това е поредният инцидент в нашите железници. През това лято се случват буквално през няколко дни. Последният - между Долно Камарци и Мирково по подбалканската линия, бе в началото на август. Той причини серия неприятности и доведе до промени в ръководството НКЖИ -компанията, отговаряща за инфраструктурата.

Снимката към публикацията е от стар инцидент.