Нов сакатлък с "Боинг", стъкло се счупи на 12 000 метра

Ужасяващата пукнатина е последният проблем, който тормози и без това затруднената компания производител

Свят
19:57 - 22 Юни 2024
5732
Нов сакатлък с "Боинг", стъкло се счупи на 12 000 метра

Предното стъкло на самолет "Боинг" на британската авиокомпания Virgin Atlantic. Самолетът е пътувал от Хийтроу до Сан Франциско и се е намирал на над 12 хиляди метра във въздуха, когато е станал инцидентът. 

Снимки в социалните мрежи показват счупеното четирислойно стъкло с пукнатини на няколко места. 

Инцидентът е станал три часа след излитане, докато самолетът е летял между Гренландия и Исландия, и е принудил полет VS41 на Virgin да направи обратен завой и да се върне обратно в Обединеното кралство на 27 май.

Според експерти на височината, на която е летял самолетът, е невъзможно той да се е ударил в нещо, което да счупи стъклото. Температурите извън самолета обаче били минус 50 градуса по Целзий.

След завръщането в Обединеното кралство на пътниците е било предложено настаняване и на следващия ден те са могли да излетят за Сан Франциско, съобщи The Sun.

Ужасяващата пукнатина е последният проблем, който тормози и без това затруднената компания производител на "Боинг".

Миналия месец гума на самолет на "Боинг" се спука по време на кацане в Турция, което го превърна в третия пътнически самолет, построен от гиганта, катастрофирал за последните два дни.

Само няколко дни по-рано товарен самолет "Боинг 767" на "Федекс" кацна аварийно на летището в Истанбул, след като предният му колесник се повреди, а ужасени пътници избягаха от горящ самолет "Боинг 737-300" със 78 пътници, след като той се отклони от пистата и се запали по време на излитане в Сенегал.

От компанията Virgin Atlantic коментираха инцидента от 27 май. Те увериха, че безопасността на пътниците и екипажа не е била застрашена. Капитанът решил да се върне в Хийтроу, за да бъде самолетът ремонтиран.