Нов стрес в мрежата: Готвят нов двугодишен локдаун?

Канадското правителство предупреди гражданите си да се подготвят за хипотетичен нов вирус, който може да наруши доставките на храни и горива

Актуални новини
15:21 - 16 Август 2024
9842
Нов стрес в мрежата: Готвят нов двугодишен локдаун?

Нова конспирация превзе социалните мрежи. Набъбва броят на потребителите на Фейсбук и Телеграм, които смятат, че предстои нов епизод от сагата с коронавируса и затварянето на населението.

„Продължава опитът светът отново да бъде затворен в локдаун! В световните медии е пусната новината от СЗО за увеличаване на смъртните случаи от ковид в последните месеци. Забелязвам отново безкритичното проникване на тази новина във всички световни медии, без разлика американски или руски”, пише например Анастасия Гешева, добила популярност с коментарите си по международни теми.

„Имам един въпрос – не трябваше ли ваксините да спасят хората от ковид? При положение, че толкова много ваксинирани хора има по света, защо има заплаха от вирус?”, пита още тя.

Междувременно властите зад Океана също наляха масло в тази хипотеза.

"Канадското правителство отправи предупреждение към гражданите си да се подготвят за хипотетичен нов вирус, който може да наруши доставките на храни и горива. Правителството предостави информация за работодателите и това, за какво да се подготвят в случай на нова пандемия", пише Daili mail.

В новите насоки те се фокусират върху "хипотетичен вирус", за който предупреждават, че може да предизвика допълнителни смущения, по-страшни от тези, които предизвика COVID-19.

В доклада се посочва също, че бъдеща пандемия "ще се прояви на две или три вълни с интервал от три до девет месеца между огнищата". Хипотетичният вирус би могъл да се задържи в тези цикли до две години.

Според информацията хората трябва да се подготвят за сътресения, като например намаляване на работната сила, проблеми във веригата за доставки и промени в потребителското търсене. Такива смущения включвали прекъсвания в телекомуникациите, банковото дело, водоснабдяването, доставките на горива, лекарства и храни.