Нова атака с дрон по Москва

Въздушното пространство в близост до летище Внуково е затворено

Украйна
11:10 - 18 Август 2023
2608
Нова атака с дрон по Москва

Руското министерство на отбраната съобщи и за унищожаването на безпилотен летателен апарат, който се е опитал да атакува цели в Москва тази нощ. По-рано кметът на Москва Сергей Собянин съобщи за свалянето на безпилотния самолет близо до Краснопресненската набережна, уточни руската служба на Би Би Си.

По данни на Министерството на отбраната дронът е бил засечен и свален от средства за противовъздушна отбрана около 4 ч. московско време.

"Безпилотният летателен апарат, след като е бил поразен от оръжията на противовъздушната отбрана, е променил траекторията на полета си и е паднал върху нежилищна сграда в близост до Краснопресненската набережна в Москва. Няма пострадали или пожари", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

По данни на московските служби за спешна помощ в резултат на падането на дрона са регистрирани повреди в един от павилионите на "Експоцентър" в центъра на Москва.

"Частично срутване на външната стена е регистрирано в един от павилионите на "Експоцентър" на Краснопресненския булевард. Площта на срутването е около 30 кв. м", цитират руски информационни агенции представител на службите за спешна помощ на руската столица.

Въздушното пространство в близост до летище Внуково, разположено в югозападната част на руската столица, е затворено за движение на самолети.

По-рано кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че силите за противовъздушна отбрана са свалили безпилотен летателен апарат над столицата. Отломките му са паднали в близост до "Експоцентъра" на Краснопресненския насип. По предварителна информация няма пострадали.

"Въздушното пространство е временно затворено. Излитането и пристигането на самолетите се отлага. Някои полети са отложени за други летища", цитира ТАСС представител на авиационните служби.

Според таблото на летището са отложени шест заминавания и осем пристигания, от които кацането на пет полета е отложено на други летища.