НОВА КОАЛИЦИЯ: Отровното трио иска в листите на ДБ и ПП

Бабикян и Хаджигенов виждат като удачен съюз "АнтиПутин" за вота наесен

Политика
16:20 - 27 Юли 2022
7469
НОВА КОАЛИЦИЯ: Отровното трио иска в листите на ДБ и ПП

Движение "Ние идваме!" ще предложи на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" да се явят съвместно на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Гледаме на този съюз като "естествено продължение на усилията на гражданите, които свалиха режима на Борисов", написаха в позиция до медиите лидерите на движението Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Името на Мария Капон обаче не присъства.

По-рано днес съпредседателят на ДБ Христо Иванов отново обяви, че ще предложи на ръководството на "Продължаваме промяната" съвместно явяване на изборите, за да не делят електората си.

"Движение "Ние идваме!“ категорично определя като умишлено създаден провал опитът за формиране на кабинет с третия мандат. Изцяло споделяме тревогата на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов за отговорността, пред която е изправено нашето поколение. В продължение на политиката ни от последните три тура избори, проведени след протестите от 2020 г., смятаме за логично общото явяване на предстоящия извънреден парламентарен вот", написаха двамата от бившето Отровно трио. 

Според Бабикян и Хаджигенов антикорупционна коалиция, обединяваща общите възможности, капацитет и воля, е отговорният начин за изправяне лице в лице срещу мафиотизацията на страната, икономическата и социална криза, както и външнополитическите рискове в условията на война, водена от режима на Путин.

„Ние идваме!“ изразява убеждението си, че ролята на гражданите, занимаващи с политика, е първи да осъзнаят рисковете пред държавата и да вземат мерки, преди кризата да е засегнала всички граждани на България. Отговорно заявяваме, че ще предложим общо явяване на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, като естествено продължение на усилията на гражданите, които свалиха режима на Борисов.

Снимка: Калоян Кънев