Новак Джокович се пробва в сумото (СНИМКИ)

Спорт
17:07 - 30 Септември 2019
2416
Новак Джокович се пробва в сумото (СНИМКИ)

След като миналата седмица се върна към детството си в сръбската провинция с ваденето на картофи, Новак Джокович се пробва и в сумото.

Световният №1 в тениса взе уроци по националния спорт на Япония в Токио, където тази седмица ще участва на турнир. Новак не е играл от US Open, където приключи още на осминафинал с отказване заради контузия.

Той посети прочуто място с ресторанти и арена за сумо в Токио.

„Спортът сумо е свещен в Япония. Имах честта да изпитам какво е чувството срещу тези борци, написа Ноле във фейсбук. - Не ми достига малко тегло, но бях много близо до преместване на съперника с един инч. Казват, че приемат най-малко 10 000 калории на ден, за да са големи и силни. Не знам дали мога да се справя с това, ако трябва да съм честен.”

„Помня как през 90-те години следяхме този спорт по телевизията с баща ми и братята ми в Сърбия. Бяхме фенове най-вече на Акебоно. Къде е той сега, за да му покажа колко съм пораснал?”, добави шампионът от Откритите първенства на Австралия и Великобритания.

Пред сайта на ATP Джокович не крие колко е впечатлен от факта, че борците в сумото са гъвкави и пластични - тези качества са ключови за придвижването им в кръга.