Нови 7 досъдебни производства за изборни нарушения

За последните 24 часа са образувани 167 преписки

Общество
11:10 - 11 Юли 2021
1866
Нови 7 досъдебни производства за изборни нарушения

От началото на предизборната кампания - до 10.00 часа на 11 юли 2021 г. общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на политическите права на гражданите, е 779. Образуваните досъдебни производства са 76. За последните 24 часа са образувани 167 нови преписки, а новообразуваните досъдебни производства са 7. Същите са на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР.

До момента няма подадени сигнали в МВР за сериозни нарушения за изборния процес в страната. Това съобщи министърът Бойко Рашков. 

"Изборният ден протича съвсем нормално, доколкото постъпват данни в нашия щаб в Министерство на вътрешните работи. Отделните области в страната имат свои особености. Бих казал, че в някои от тях по-слабо се работи от заинтересованите за купен вот. Някъде тази дейност е доста засилена - това е характерно за големите градове".

Продължава работата на дежурното звено към Върховна касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация за извършени престъпления и нарушения, свързани с провеждането на предсрочни избори за 46-то Народно събрание.