Нови съдебни проблеми за Дуа Липа

Според документи, подадени в съда, фотограф на име Робърт Барбера съди изпълнителката

Шоу
22:45 - 24 Юни 2022
10826
Нови съдебни проблеми за Дуа Липа

Неоспорим факт е, че кариерата на Дуа Липа се развива повече от мечтано. Само за няколко години тя успя да се превърне в една от най-популярните изпълнителки в световен мащаб.

Доста често певицата изненадва и с нови парчета, които неимоверно се оказват в челото на музикалните класации. Но не всичко върви по мед и масло за Дуа Липа.

За втори път в рамките на година тя е съдена за това, че е публикувала свои снимки, заснети от папараци, в профила си в Инстаграм.

Според документи, подадени в съда в Калифорния, фотограф на име Робърт Барбера съди изпълнителката. Базираният в Ню Йорк фотограф твърди, че без негово знание и позволение Дуа Липа е публикувала нейни снимки, които той е заснел през юли 2018 г.

Претенциите на фотографа са, че изпълнителката използва профила си в социалната мрежа, за да рекламира музиката си, брандове и други свои бизнес интереси, от които има финансова изгода. А публикувайки снимките, на които фотографа държи авторските права, може да навреди на потенциалното им пласиране на пазара.

Барбера твърди, че през юни 2019 г. е разбрал, че Дуа Липа е публикувала тези снимки без неговото разрешение. След което се е опитал да се разбере с нея и екипа ѝ за обезщетение, но до изплащането на такова така и не се е стигнало. Но снимките са били премахнати от акаунта ѝ.

Това далеч не е първият път, в който Робърт Барбера съди известна личност, на която е направил папарашки снимки. През 2019 г. направи това с Ариана Гранде, но успя да спечели нищо. По-късно същата година се опита да осъди и Джъстин Бийбър, но тогава нещата бяха разрешени извън съда.