Новите мерки: Учениците – онлайн, кръчмите затварят в 22 ч.

Здраве
14:24 - 21 Януари 2022
3812
Новите мерки: Учениците – онлайн, кръчмите затварят в 22 ч.

Областният щаб в София се събра днес на заседание, за да обсъди възможността за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Столичната РЗИ предлага временно ограничаване на работата на обектите за хранене и развлечения с до 50% капацитет на посетителите.

Друга мярка е и временното ограничаване на работното време на тези обекти до 22.00 ч., при стриктно спазване на изискването за достъп със „зелен сертификат“.

От столичната здравна инспекция предлагат също въвеждане на ротационен принцип на обучение. Предложението е учениците от 5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас да преминат към онлайн обучение, а в класните стаи до междусрочната ваканция да останат децата от 1-ви до 4-ти клас, както и учениците от 7-и, 10-и и 12-и клас.

Болниците "Пирогов", Токуда, Педиатрията имат готовност да разкрият допълнителни интензивни легла за деца. В момента проблемът е с децата, които се анмират в реанимация - в педиатрията едно от двете реанимационни легла вече е заето, скоро се очаква и второто да бъде заето.

В "Пирогов" също има само едно реанимационно легло за деца.Обсъжда се мерките в София да влязат в сила от 26 януари.