Новите в Левски с първа тренировка, заедно с тях бе и Божинов (СНИМКИ)

Сините са на прага да постигнат нещо историческо - да излязат с титуляри само юноши на клуба

Спорт
12:38 - 15 Септември 2020
1850
Новите в Левски с първа тренировка, заедно с тях бе и Божинов (СНИМКИ)

Левски проведе открита тренировка, първа за седмицата преди важното домакинство на ЦСКА 1948. В заниманието се включиха и двете нови попълнения на "сините", които бяха представени през вчерашния ден - Радослав Цонев и Стивън Петков.

В следващите дни се очаква към отбора да се присъедини официално и Валери Божинов, който днес също тренира наравно с останалите.

Към основната група се присъедини Симеон Славчев, който взе участие във всички фази на тренировката, а Найджъл Робърта и Тома Даске се подготвяха по индивидуална програма.

Треньорският щаб заложи днес на серия от бегови упражнения, а в края тима бе разделен на шест отбора за игра на джитбол.

В събота, 19 септември, Левски приема ЦСКА 1948 на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Двубоят от 6-ия кръг на Първа лига започва в 21:00 часа.

За този мач Левски е близо до нещо историческо - отбор от елита да излезе с титулярна 11-ка, съставена само от юноши на клуба.

В момента сините разчитат на цяла плеяда свои юноши, повечето от които са твърди титуляри от началото на сезона. След вчерашното привличане на Стивън Петков и Радослав Цонев наставникът на сините Георги Тодоров има съвсем реална възможност да пусне от първата минута 11 момчета от школата на клуба.

При схеми 4-4-2 и 4-2-3-1 Тодоров ще се затрудни с намирането на ляв бек от школата, но при 3-5-2 всички титуляри може да са преминали през юношеските формации.

Ето примерен титулярен състав на Левски, като в скоби е посочена бройката мачове на всеки един футболист със синята фланелка от началото на сезона:

Николай Михайлов (5), Ивайло Найденов (4), Деян Иванов (3), Живко Атанасов (5), Станислав Иванов (5), Илия Юруков (5), Борислав Цонев (1 мач, подписа преди седмица), Радослав Цонев (нов), Мартин Петков (4), Илия Димитров (2), Стивън Петков (нов).

Снимки: Lap.bg