Новият кмет на Перник въвежда частичен воден режим

Станислав Владимиров обеща да бъде направен точен одит на общината

Новини
13:29 - 04 Ноември 2019
3955
Новият кмет на Перник въвежда частичен воден режим

Ще положим нечовешки усилия с моя екип, за да изпълним обещанията, които поехме и да оправдаем огромните очаквания към нас. Това заяви на първата си пресконференция новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров.

Той се ангажира още първия ден да бъде направен точен одит на състоянието, което заварва в общината и да бъде показан на цялата пернишка общественост.

Бъдещото управление ще се базира на изключителна прозрачност, откритост и почтеност, категоричен е новият кмет. Владимиров увери, че ще работи с много силен експертен екип и при постоянна връзка с гражданите. Той посочи, че ще предложи гъвкави данъчни механизми, които да подпомагат коректните стопански единици. По думите му силната икономика е в основата на всичко и затова усилията му ще бъдат насочени към привличане на инвеститори и гъвкава финансова политика. Той увери, че ще направи по-различен бюджет, реален и изпълним, като потребностите на всяко населено място ще бъдат обсъдени предварително с кметовете. Няма да правя компромиси с нищо, което е в ущърб на перничани, заяви Владимиров.

Новият кмет обеща приемственост в политиката, като надгради всичко положително от работата на своя предшественик. По думите му ще продължи работата по проекта за водния цикъл, който се очаква да стартира пролетта, за интегриран градски транспорт и др.

Сред първите задачи, които стоят на дневен ред на новия кмет, са въвеждане на частичен воден режим в Перник. Нивото на единствения питеен водоизточник на града - язовир „Студена”, е критично ниско и се налага да предприемем болезнени мерки, за да не достигнем до хуманитарна криза, подчерта новият кмет.