БСП превзе Перник

Станислав Владимиров е новият кмет в меката на металургията

У нас
22:05 - 03 Ноември 2019
4546
БСП превзе Перник

Депутатът Станислав Владимиров е новият кмет на Перник. Меката на металургията смени досегашния си градоначалник - Вяра Церовска от ГЕРБ с местния БСП лидер. Местната организация на червените обяви победата на Владимиров в официалната си фейсбук страница. Той се надпреварваше на балотажа с Вяра Церовска.

Станката, както го наричат съгражданите му, казва още преди изборите, че Перник е голямата му слабост. В предизборните си обещания той наблегна на образование, спорт и култура.

Владимиров е четвърто поколение социалист в семейството си. "Закърмен съм със социалните идеи и като се замисля, други няма как да припозная. БСП е единствената партия в истинския смисъл на думата. При нас демократичните процеси са не просто записани в устава, а се изпълняват и развиват постоянно. Не мога дори да си помисля някой да спусне отгоре решение за каквото и да е и то да не се коментира в структурите ни, както става в други партии", казва Владимиров.

Той има висше икономическо образование. Бил е зам.-кмет по младежки и социални дейности, спорт и сигурност в община Перник. Младите социалисти го избират за лидер на МО в БСП в града, а по-късно Станислав става секретар по организационните въпроси в ИБ на БСП.