Новият кмет: Софиянци имат партньор в лицето на общината

И аз, и екипът ни се отнасяме с огромна отговорност към гласуваното ни доверие, допълни Терзиев

Актуални новини
19:08 - 07 Ноември 2023
2270
Новият кмет: Софиянци имат партньор в лицето на общината

Трябва да се скъси дистанцията между гражданите, организациите и бизнеса с общината. Това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев, който закри провелия се в София форум "Пауърс Съмит" (Powers Summit), организиран от Webit Foundation и Дигитална национална коалиция.

„И аз, и екипът ни се отнасяме с огромна отговорност към гласуваното ни доверие“, посочи Терзиев, който представи части от визията за развитие на столицата в следващите години от неговия мандат. 

„Важно е да има дългосрочни неща, които са извън рамките на един мандат и да се фокусираме върху тях“, посочи той. Според него фокус трябва да бъде поставен както върху по-добрата градска среда, така и върху развитието на икономиката на града, за да дава той много възможности за развитие. 

„Софиянци имат партньор в лицето на общината“, увери Терзиев.

Като пример той даде възможностите за дигитализация и умни решения в управлението на града, като „умни светофари“ и други технологии за подобряване на трафика.

Основни теми на форума Powers Summit "Власт, чувай 2023" бяха здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции. Сред участниците бяха представители на изпълнителната и на законодателната власт, представители на бизнеса и експерти.