Новият мерцедес AMG SL литна с 328 км/ч (ВИДЕО)

Актуални новини
17:16 - 03 Октомври 2022
3144
Новият мерцедес AMG SL литна с 328 км/ч (ВИДЕО)

Новият Mercedes-Benz SL дебютира по-рано тази година, като претърпя радикална промяна. Той получи свеж дизайнерски стил, нова платформа, по-луксозна кабина и най-модерните технологии, което накара мнозина да заявят, че това е най-добрият роудстър, който германската марка е произвеждала някога.

В момента моделът се предлагат няколко различни задвижвания, като най-впечатляващи са моделите SL55 и SL63, които разполагат с 4,0-литров V8 двигател с двойно турбо.

Екипът на AutoTopNL имаше шанса да тества автомобила на неограничени участъци от германската магистрала, за да видят какво може да постигне най-мощната версия на роудстъра като максимална скорост.

Видеото започва с представяне на SL63, който, както вече стана дума, се задвижва 4,0-литров туин-турбо V8, произведен от Mercedes. В тази версия той развива 585 к.с. и 800 Нм въртящ момент.

Скоростна кутия е 9-степенна автоматична с функция за контрол на стартирането. Предлага се и задвижване на четирите колела, но конкретно този автомобил не разполага с нея.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, но е по-интересна максимална скорост. От Mercedes посочват 315 км/ч, но в това видео роудстърът регистрира повече – 328 км/ч, при това в реални условия, а не на полигона на производителя или на писта. Което, само по себе си, е доста впечатляващо постижение.