Новият пиар на властта: Ваксините са опасни

Соня Момчилова обича гората, вярваща е и се съмнява в ползите от имунизациите

Политика
07:13 - 12 Май 2021
37447
Новият пиар на властта: Ваксините са опасни

Новиат пиар на властта - ръководителят на правителствената пресслужба на служебния кабинет на ген. Стефан Янев Соня Момчилова, се оказа антиваксърка. Многобройни постинги в профила й в социалната мрежа фейсбук разкриват крайния й скептицизъм по отношение на имунизационния процес срещу новия коронавирус не само у нас, но в световен мащаб. 

Момчилова изразява често съмнения за корпоративни интереси при прилагането на ваксините, както и многократно пита дали хора с автоимунни заболявания няма да пострадат от инжекциите, въпреки десетките становища на медици от цял свят, включително имунолози, за ползите от наличните препарати пред разболяването от COVID-19. 

Наред с това пиарката в кабинета на експремиера Симеон Сакскобургготски разкрива, че е изключително църковна, като често публикува откъси от евангелия на стената си. И признава, че в свободното си време е любител на излетите сред природата, като любимите й обекти на съзерцание са земноводни и влечуги. Иначе още вчера журналисти припомниха, че тя е автор на текстовете за едни от най-популярните парчета на "Ку-ку бенд" от 90-те години и е била изключително близка до лидера на Има такъв народ Слави Трифонов и Камен Во.