Новият в Левски играл само 6 минути за 15 месеца

Защитникът Седрик Унтонджи дошъл на "Герена" след операция на скъсан мускул

У нас
14:14 - 21 Март 2019
1376
Новият в Левски играл само 6 минути за 15 месеца

Левски пое риска да съживява кариерата на поредния съмнителен чужденец. Новият защитник на сините Седрик Унтонджи има едва 6 игрови минути за последните 15 месеца, преди да дойде на „Герена". Точно толкова време игра тъмнокожият при дебюта си за Левски, влизайки като резерва в края на мача с Верея (4:3) миналия уикенд в Стара Загора.

Причината националът на Бенин да не помирисва толкова дълго време терена е, че миналото лято претърпява операция заради скъсан бедрен мускул. Това му проваля шанса да играе в американската Мейджър Лийг Сокър за тима на Ню Йорк Сити, където треньор по онова време е бил френската легенда Патрик Виейра. Тежката травма идва в дебюта ми за тима през юни 2018 г., само шест минути след появяването му в игра.

Изглежда, че Унтонджи е доста чуплив, тъй като преди това за цялата есен на 2017г. има само два изиграни мача за френския Аячо. Оттогава е последният му пълен двубой - 12 декември 2017 г. срещу Орлеан.

Иначе 25-годишният бранител впечатлява с внушителния си ръст от 194 см. Не един и двама дългучи обаче се проваляха в Левски във времето, спомнят си на „Герена”. Още повече, не е ясно какво точно са гледали сините от изявите на Унтонджи през последните две години.