Ново 20: БСП иска връщане на по-високата партийна субсидия

Топ
13:54 - 20 Ноември 2019
2611
Ново 20: БСП иска връщане на по-високата партийна субсидия

БСП ще предложи увеличаване на субсидията на партийте, намалена тази година на 1 лв на глас, до 8 лева на глас. Причината за искането дойде след като финансовият министър Владислав Горанов влезе в лют спор с журналистката на партийната червена телевизия БСТВ Нора Стоичкова. 

"Това не е просто инцидент на изпуснати нерви, това не е просто някакъв случаен епизод от безобразното поведение на Горанов. Това е целенасочено поведение на ГЕРБ към свободните журналисти и свободата на словото по принцип, тъй като не е изолиран случай", заяви депутатът от БСП Александър Симов. 

Симов определи отношението на Горанов към "моята колежка Нора Стоичкова" като граничещ с това на "комендант на концлагер към... Хората в лагера". Не стана ясно Горанов стрелял ли е по журналистката, или я е затворил в газова камера. 

"Всъщност за първи път Горанов призна защо управляващите свалиха партийната субсидия. Те не отговарят на някакъв народен зов, не е чуване на народа, цялата идея беше опозицията да бъде поставена на колене, да бъде обезкостена, свободното слово да бъде заглушен, всички неудобни журналисти да бъдат поставени в ъгъла", коментира още Симов, който е журналист във в. "Дума".