Ново напрежение по оста София - Скопие: Има ли нацистко знаме на мача в Разград?

УЕФА ще трябва да направи проверка по случая, защото македонците са отправили жалба

Новини
16:15 - 04 Юни 2022
4661
Ново напрежение по оста София - Скопие: Има ли нацистко знаме на мача в Разград?

Нацистко знаме е имало на „Хювефарма Арена“ в Разград по време на двубоя между България и Северна Македония от Лигата на нациите, пише sportmedia.mk. В югозападната ни съседка разпространиха кадър от мача, на който се вижда черно знаме с еделвайс.

На снимката обаче е емблемата на Българския туристически съюз, а не нацистки символ, твърдят колегите от "24 часа". Навярно УЕФА ще трябва да направи проверка по случая, защото македонците са отправили жалба.

Ето какво написаха в Северна Македония по случая:

„Като си помислихме, че вчерашният дуел между България и Македония, игран в Разград, премина без скандали и политическа нотка, това се случва.

Обективът на македонските фоторепортери (явно не българските) „улови“ знаме на трибуните, което има нацистки оттенък.

Защо и кой точно е донесъл това знаме и какво послание иска да предаде с него, все още не знаем, но това ще стане ясно от разследването, което следва. От УЕФА отбелязаха този момент и сега Българската футболна федерация ще трябва да отговаря на въпросите.

Още повече, това се случва в много специфичен момент, конфликтът в Украйна е в разгара си, така че със сигурност институциите на Европейския съюз, на който България е член, ще имат какво да кажат по темата“, твърдят от sportmedia.mk.