Новогодишното меню в затвора: Парче мръвка и чаша вино

Ексклузивно
17:13 - 31 Декември 2019
5703
Новогодишното меню в затвора: Парче мръвка и чаша вино

Специално новогодишно меню е приготвено за тази вечер в Софийския централен затвор, научи Lupa.bg от човек в Министерство на правосъдието. Мръвка колкото кибритена кутия и кафеена чашка червено вино ще хапнат и пийнат лишените от свобода часове, преди да настъпи 2020-а година. 

Традиционните боб, ориз и леща няма да присъстват изобщо на новогодишната трапеза. Храните, които са обичайни за всички пандизи в страната, ще бъдат заменени с апетитна манджа с картофки с малко месо. От министерството пазят в тайна от какво животно ще е месото, но се предполага, че ще е свинско или в краен случай пилешко. 

До последно имало спорове дали питието да е бира или вино, защото надзирателите се страхували, че гроздовият еликсир ще нажежи обстановката след бандитите, но в крайна сметка се решило да бъде вино, защото бира се давала и на други празници. 

Седмица преди Нова година към затвора са се отправили десетки торби с лакомства от близките на затворниците, така че ядене ще има, категорични са надзирателите.

Контролът при свижданията обаче бил много силно завишен, защото именно по Коледа и Нова година се вкарвали най-много наркотици. Внасяла се предимно дизайнерска дрога, трева, амфетамини, и лошо качество хероин. 

Надзиратели признават, че в затвора е както навън. Тези, които имат финансови възможности могат да си позволят всичко. Така и днешният празник ще е приказка за едни, ад за други. 

Хората, които се грижат за реда в затвора са обещали, че ще направят всичко възможно да спрат ексцесиите поне в часовете около празника.