НС изпрати на прокуратурата доклад за нарушения на Ивелин Михайлов от „Величие“

Политика
15:08 - 08 Август 2024
1073
НС изпрати на прокуратурата доклад за нарушения на Ивелин Михайлов от „Величие“

Секретната стенограма с доклада на временната комисия за дейността на идеолога на "Величие" е изпратена на главния прокурор.

Това съобщи пред журналисти в парламента Цвета Рангелова, председател на Временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие", и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „Исторически парк", в т. ч. престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централна власт с този комплекс и неговото изграждане.  

Рангелова уточни, че Народното събрание е приело проекта на решение на временната комисия и доклада от работата на комисията и е взело решение да изпрати материалите на съответните компетентни органи.

Докладът на временната комисия завършва с предложение за решение на Народното събрание, според което той следва да бъде изпратен по компетентност и предприемане на съответните действия на Прокуратурата на Република България, както и на Държавна агенция „Национална сигурност”, на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на финансите.

Към днешна дата по решение на комисията, което се случи на закрито заседание, предвид обстоятелството, че се разглеждаха секретните материали, които постъпиха от председателя на ДАНС, вече сме изпратили секретната стенограма на главния прокурор на Република България с очакване да предприеме съответните действия, които са в рамките на неговите правомощия и компетентности, уточни тя. 

Депутатите се запознаха с доклада на комисията и с приложенията към него. По време на разглеждането на приложенията камерите бяха изключени и излъчването на редовното пленарно заседание бе спряно.

След подновяване на заседанието депутатите продължиха работа с обсъждането на законопроект за ратифициране на международен договор за придобиване на боеприпаси за машини „Страйкър“.