Няма сериозно пострадали при катастрофата с автобус с деца край Търговище

16-годишният младеж, за когото бе съобщено, че е с фрактури, е без наранявания

Актуални новини
18:47 - 14 Юни 2024
2549
Няма сериозно пострадали при катастрофата с автобус с деца край Търговище

31 деца от Добрич са пътували в автобуса, който катастрофира край Търговище днес. Те са били на екскурзия. Инцидентът стана около 11.30 ч. преди обед.

Всички деца са прегледани в МБАЛ Търговище и е установено, че няма тежко пострадали, само са били уплашени.

"20 деца бяха разпределени като ненежудаещи се от допълнитерлни грижи. На някои от децата, които бяха в шок, беше оказана помощ. След около 3-4 часа вече беше уреден транспорт и всички си отидоха, обясни д-р Свилен Съботинов, дежурен лекар в детското отделение на болницата.

16-годишният младеж, пътувал с групата, за когото беше съобщено, че има фрактури, е без наранявания. По преценка на лекарите е настанен в хирургично отделение за наблюдение.

"Състоянието му е стабилно - адекватен, контактен, без никакви фрактури. Настанен е в отделението по хирургия на болницата за наблюдение. Всички 31 деца бяха прегледани. На тези, на които се налагаха снимки с рентген, са направени. Слава богу, нито едно от децата няма фрактури на крайници. Бяха настанени в отделението по педиатрия с цел да се стоплят и бяха посетени от БЧК-Търговище - донесоха им храна и напитки", посочи д-р Теодора Буцева, зам.-директор на МБАЛ-Търговище.

След произшествието автобусът е изтеглен, като причините за инцидента се изясняват. Участъкът не е бил затварян за движение.