Обединени: Слави и Бойко се скъсаха да хвалят националите

Вие спечелихте най-важния мач - за българското достойнство, заявиха шоуменът и бившият премиер

Спорт
08:07 - 27 Септември 2022
2534
Обединени: Слави и Бойко се скъсаха да хвалят националите

Слави Трифонов коментира срещата между Северна Македония и България от Лигата на нациите. Мачът бе спечелен от "лъвовете" с 1:0, но той ще се запомни и с отношението на публиката в Скопие към българските национали и към страната ни като цяло.

Преди, по време и след мача нашите момчета бяха обиждани с какви ли не грозни епитети. Въпреки това те показаха дух и си тръгнаха с трите точки. Слави пък ги поздрави с послание във Фейсбук.

"Чест и почитания, български момчета! За разлика от българските политици, вие защитихте националното достойнство на България.И за мене вече няма значение дали ще се класираме на европейско или световно първенство. Вие спечелихте най-важния мач - за българското достойнство", написа Слави.

Припомняме, че шоуменът-политик бе един от най-върлите критици на стартиране на преговорите със Северна Македония за влизане в ЕС, преди страната да е изпълнила всички български искания.

Бившият министър-председател Бойко Борисов осъди освиркването на химна на България в Скопие. Борисов използва личния си профил във Фейсбук, за да подкрепи националния ни отбор по футбол в мача със Северна Македония от Лигата на нациите.

"Респект към момчетата от националния отбор по футбол на България! Така се отстоява достойнството на нацията ни! Като българин и футболен фен осъждам категорично поругаването на българския химн в началото на мача България - РСМ. За съжаление, с подобни действия съседите ни от Република Северна Македония не показват, че разбират европейските ценности. Напред, българи-юнаци!".