ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ: Закриват паралелки в гимназии

Общество
18:02 - 25 Юли 2023
21919
ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ: Закриват паралелки в гимназии

Регионалното управление на образованието във Велико Търново закри две паралелки за прием след 7-и клас заради липса на кандидати. За третото класиране в региона свободни остават 405 места. 

В свищовската гимназия "Алеко Константинов" са и двете закрити паралелки, защото няма кандидати да учат за електротехници и за фризьори.  

За третия етап на класирането за осмокласниците във Великотърновска област най-много – 20, са незаетите маста за паралелката "Асистент на лекар по дентална медицина" в гимназията по електроника във Велико Търново.

По 18 кандидати очакват СУ "Владимир Комаров" във Велико Търново за монтьор по автоматизация и гимназията в Сухиндол за хлебари и сладкари.

Сериозно неизпълнен е приемът и в Селскостопанската гимназия в Златарица за класа по горско стопанство, както и в Хуманитарната гимназия във Велико Търново за паралелката по право и журналистика.  

Заявления за участие в третия етап на класиране се подават онлайн или в ОУ "Св. Патриарх Евтимий" – Велико Търново, в периода 26-27 юли 2023 г. 

Всички свободни места за региона са публикувани на сайта на РУО - Велико Търново.