Обиден на Нинова, Георги Гергов напуска Националния съвет на БСП

Политика
23:13 - 17 Декември 2020
6271
Обиден на Нинова, Георги Гергов напуска Националния съвет на БСП

Лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов е заявил намерение да напусне Националния съвет на партията. Това се е случило на делегатско събрание в Пловдив тази вечер. А основният му мотив бил, че не се чува гласът му като лидер на втората по големина червена организация, разказаха присъствали на сбирката. На последния конгрес Гергов влезе в Националния съвет като делегат от Пловдив, тъй като всяка област има право да изпрати свой представител.

На сбирката Гергов критикувал, че на заседанията на пленума под внимание се взимат само гласовете на най-близките до лидерката Корнелия Нинова хора, а който не бил съгласен с нея, ставал като варненския депутат Иван Иванов, който бе изключен от партията, защото срещу него има образувано досъдебно производство по обвинение за побой над съпартиец.

Запознати напомниха, че Общопартийната контролна комисия отмени избора на нов областен лидер на БСП в Пловдив и определи проведеното тогава заседание като противоуставно. А Изпълнителното бюро е изпратило проверка. Затова Гергов се надявал, че с оттеглянето му от Националния съвет, проверките от централата ще спрат.

В изказването си Гергов критикувал лидерката, че се е заобградила с хора, които се интересуват само да са водачи на депутатските листи и да са на държавна хранилка. Напомнил думите си, че победата на Нинова като лидер ще е нейният крах.

Според участници в заседанието областният председател на БСП в Пловдив не е споменавал името на варненския депутат Иван Иванов, цитира 24 часа.