ОБРАТ в Lupa.bg: Шефът на БНР остава на поста

Николай Кръстев хвърли оставка, но ще управлява като изпълняваш длъжността до избора на титуляр

Новини
13:49 - 13 Септември 2019 (обновена)
7833
ОБРАТ в Lupa.bg: Шефът на БНР остава на поста

Директорът на програма „Хоризонт” на Българското национално радио Николай Кръстев е подал оставка пред УС на БНР тази сутрин, по-малко от 24 часа, след като пое шефския пост. Новината обяви самият той пред журналисти. Източник на Lupa.bg от националното радио обаче съобщи, че Николай Кръстев остава на поста като иизпълняващ длъжността до избирането на титуляр. В момента Кръстев продължава да изпълнява задълженията си.

Самият шеф обясни действието си с аргумента, че "всеки трябва да си носи отговорност за действията". "Това е морален акт", каза той.

Пред сградата на радиото днес се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова. Участниците в демонстрацията, политици и граждани видяха в решението цензура, докато радиото обяви, че е липсвал плурализъм при отразяването на някои теми.

Не ми е оказван натиск за свалянето на Силвия Великова от ефир, подчерта Кръстев. В скандала се включи и премиерът Бойко Борисов, който по-рано днес поиска да се оправят неразбориите в БНР, иначе ще поиска оставката на Николай Кръстев.