Общинар предаде Волен, отиде при Копейкин

Политика
12:42 - 06 Октомври 2022
3122
Общинар предаде Волен, отиде при Копейкин

Партията на Костадин Костадинов "Възраждане" може да се сдобие с общински съветник в София без той да е избран като такъв. Става въпрос за Борислав Иванов, който влезе в местния парламент от листата на "Атака".

В четвъртък Иванов обяви, че снема доверието си от тази политическа сила заради изменението на принципите ѝ. Изненадващо и за колегите си той обяви, че припознава като своя партия "Възраждане" и се надява и от формацията да го припознаят като член. Борислав Иванов, който е и заместник-председател на общинския съвет, обяви, че остава в групата на "Патриоти за София", в която са и представителите на ВМРО, пише Медиапул.

"Атака" остава с един общински съветник – независимият Румен Русев, който замести в съвета лидера на формацията Волен Сидеров, който се отказа от това да е общинар.

След изявлението си за присъединяване към "Възраждане" Борислав Иванов се превърна в основен герой на началото на заседанието на съвета. Той поиска в дневния ред да влезе предложението за премахването на украинското знаме от фасадата на Столична община.

Докладът за това е подписан от Иванов и представители на БСП и ВМРО. Председателят на съвета Георги Георгиев (ГЕРБ) допусна точката за разглеждане, а дискусията по нея очаквано се превърна в спор за това има ли действително война между Русия и Украйна, как и защо България помага на украинските бежанци, а лови тези от Сирия и Афганистан на границата и коя партия чии интереси защитава.

Борислав Бориславов от ГЕРБ-СДС пък видя в доклада предложение за брак от страна на Борислав Иванов към "Възраждане" и пожела "дълъг и щастлив брачен живот" на бившия симпатизант на "Атака". Иванов му отговори, че с "Възраждане" още нямали договорка кой е булката и кой младоженецът.

В крайна сметка "предложението за брак" и за махането на знамето на Украйна от сградата на общината очаквано беше отхвърлено. Поставянето на флага беше обжалвано от областния управител и в момента по въпроса тече дело. На първа инстанция съдът отсъди в полза на общинския съвет.

На снимката: Борислав Иванов във фотосесия за предизборната кампания за последните местни избори, на които се яви като представител на "Атака"