Обвиниха и задържаха жена, пребила собствената си възрастна майка в Добрич

Новини
15:41 - 12 Септември 2024
913
Обвиниха и задържаха жена, пребила собствената си възрастна майка в Добрич

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че жената е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие, което е престъпление според член 131 от Наказателния кодекс.  

Пострадалата сама е позвънила за помощ на телефон 112, но първо е отказала да подаде сигнал за случилото се. Инцидентът е от началото на седмицата. Възрастната жена била в дома си заедно с дъщеря си, когато помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. Тя започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се касае за причинена лека телесна повреда, няма установени по-тежки травми.

Възрастната жена признава по-късно, че това не е първият случай, при който става жертва на домашно насилие, но до момента не е подавала сигнали за това от страх.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. Обвиняемата ще остане в ареста до произнасяне на съда относно мярката за неотклонение, която жената ще търпи. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за налагане на най-тежката възможна, а именно „задържане под стража“. 

В края на месец август в Добрич бе задържан 44-годишен мъж с обвинение за домашно насилие. Той е нанесъл средна телесна повреда на жената, с която живеел на семейни начала.