Очаквано: Максим Генчев пожела Диана Димитрова

Режисьорът покани битата актриса за главната роля на царица Теодора в новия си филм

Култура
16:43 - 29 Март 2023
10218
Очаквано: Максим Генчев пожела Диана Димитрова

Скандално известният режисьор Максим Генчев покани актрисата Диана Димитрова за главната роля в новия си игрален филм на историческа тематика.

“Диана, публично те каня да играеш във филма “1349 лето Господне” в главната женска роля Царица Теодора - св. Теофана”, написа във фейсбук режисьорът на "Дякон Левски" и "Ботев".

Любопитното обаче е, че преди няколко месеца Максим Генчев бе казал, че в ролята на царица Теодора ще влезе младата актриса Неда Спасова, която стана звезда от сериалите „Откраднат живот“, където играеше медицинска сестра Кая Райкова, и с ролята си на полицайката Елена Давидова в кримката „Братя“. Неда игра и Венета във филма на Генчев "Ботев".

Максим Генчев, който непрекъснато се забърква в скандали, явно е решил, че Диана, която напоследък също провокира скандал след скандал, е по-подходяща за ролята на царица Теодора.

Диана Димитрова може да играе царица

Диана упорито твърди, че преди 5 години е била пребита на снимачната площадка на "Откраднат живот" от Юлиан Вергов. Той отрече, а прокуратурата отказа да образува дело срещу актьора поради липса на доказателства.

Максим Генчев бе поканил в "1349" и Дарина Радева - дъщерята на президента. Младата актриса трябваше да влезе в образа на Сара, еврейско момиче, в което се влюбва цар Иван-Александър. 

Както Lupa.bg първо писа обаче Румен Радев е настоял пред дъщеря си Дарина да се откаже от ролята си в новия филм на Максим Генчев, посветен на цар Иван Александър, чиито снимки ще започнат през пролетта. Ядосан от развихрилия се скандал покрай последната лента на Генчев "Ботев", който се прехвърли и върху бъдещия му проект с участието на президентската щерка, Радев е посъветвал Дарина да се оттегли доброволно и да избегне повече всякакви атаки срещу себе си и срещу семейството си.

Филмът "1349" спечели конкурс по време на редовна сесия за филмопроизводство в БНТ. Обществената телевизия отпуска 285 000 субсидия за проекта. Сюжетът е по пиесата на Иван Вазов „Към пропаст“. За нейното създаване писателят се основава на повестта си „Иван Александър“, вземайки историческия факт за женитбата на цар Иван Александър с еврейката Сара, което води до поредица от пагубни последствия за държавата.