Одрусаха скандалния Кирьос със 113 000 долара

Австралиецът полудя: счупи две ракети, на няколко пъти обиди рефера, а накрая плю по стола му

Тенис
14:35 - 16 Август 2019
2698
Одрусаха скандалния Кирьос със 113 000 долара

Скандалният тенисист Ник Кирьос получи солена глоба от 113 хиляди щатски долара заради избухливия си нрав. В мача си от втори кръг в Синсинати срещу Карен Хачанов австралиецът излезе извън кожата си и се изпокара със съдията на стола Фъргъс Мърфи. От ATP наказаха Кирьос по пет различни параграфа за нарушение на етикета, сред които глоби за словесна обида, за видимо непристойно поведение и за своеволно напускане на корта.

Освен това от асоциацията ще разгледат още нарушения на Кирьос и ако те са наказуеми, може да последва допълнителна глоба или дори спиране на състезателните права. Освен че скочи на рефера, чалнатият Кирьос намеси името на Рафаел Надал като оправдание, че изобщо не бави играта, в сравнение с него. В добавка счупи две ракети, на няколко пъти обиди рефера, а накрая плю по стола му.

Причината за целия конфликт стана отсъждане на съдията, който в края на втория сет предупреди австралиеца за бавене на времето при сервис. Оттам нататък 24-годишният тенисист не спря да ругае Мърфи в почивките между геймовете.

Върхът на скандалния мач дойде в началото на третия сет, когато австралиецът поиска почивка, за да отиде до тоалетната. Макар съдията да не му позволи, той стана и тръгна към тунела с две ракети в ръка. Камерите уловиха момента, в който Кирьос ги чупи в коридора между съблекалните, а след това се върна с тях на корта.

Снимка: БТА