Официално от болница "Св. Анна": Проф. Андрей Чорбанов е с COVID-19

След 3 положителни теста имунологът е настанен в лечебно заведение

Здраве
16:04 - 22 Март 2021
5251
Официално от болница "Св. Анна": Проф. Андрей Чорбанов е с COVID-19

Имунологът проф. Андрей Чорбанов се лекува от коронавирус в болница „Света Анна“, съобщиха от лечебното заведение.

От болницата съобщават, че Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“-София АД.

Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване. Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов.

До последно близки на Чорбанов твърдяха, че той не е болен от коронавирус, а от   бактериална пневмония. Заболяването пипнал, докато карал ски.